Zo verzorg je je huid in de herfst

bezoek aan de spa
Dingen die je zeker moet doen tijdens je bezoek aan de spa
1 september 2020
uitje
De leukste uitjes voor moeder en dochter
1 november 2020
herfst

Het is alweer oktober, het najaar is officieel begonnen! Tijdens de herfst heeft je huid andere behoeftes dan in de zomer. Je huid heeft in de zomer veel te lijden gehad onder de zon, airco en misschien wel zout zeewater. Nu het buiten regenachtig en koud begint te worden heeft je huid andere behoeftes. Daarom is dit een goed moment om je huid een boost te geven.

Huiduitdagingen in de herfst

Wanneer je last hebt van acne merk je misschien dat dit na de zomer erger is. Dat komt omdat de zon ervoor zorgt dat je buitenste huidlaag dikker wordt. Hier kunnen verstoppingen ontstaan, wat voor het ontstaan van puistjes kan zorgen. Daarnaast zorgt de zomerzon ervoor dat je bruiner bent, waardoor onzuiverheden minder opvallen. Ook als je geen last hebt van puistjes kun je merken dat je huid minder straalt dan in de zomer, dit kan komen door zonschade die je huid heeft opgelopen. Tenslotte merken veel mensen dat de huid in de herfst en in de winter wat droger wordt.

Najaarsproducten

Als je merkt dat je huid droger wordt is het goed om je verzorgingsroutine wat bij te sturen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wat vollere producten. Wil je een nieuwe dagcrème kopen? Kies dan eens voor een crème die bedoeld is voor de droge huid. Is jouw huid ondanks een goede rijke crème toch droog? Breng dan ‘s avonds voor het slapen een beetje vaseline aan over de nachtcrème, zo blijft de huid extra gehydrateerd.

Goede bescherming

Veel mensen vergeten dat de zon ook in het najaar schijnt. Zorg er daarom voor dat je jouw huid ook in deze tijd moet beschermen tegen de zon. Je kunt een dagcrème gebruiken met een SPF zonnefactor, of je kunt een zonnebrandcrème aanbrengen over je dagcrème. Hiermee voorkom je niet alleen schade aan je huid, het is ook de enige bewezen manier om rimpels te voorkomen. Daarnaast is een gezonde huid beter bestand tegen winterse temperaturen.

Verwen jezelf

Tijdens de koude maanden is het heerlijk om een dagje te ontspannen in de spa. Je droge huid kan gebaat zijn bij een lekkere scrubbehandeling. Hiermee verwijder je dode huidcellen en laat je de huid weer stralen. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te genieten van de warmte in de sauna. Met een dagje spa kun je fysiek en mentaal weer helemaal herstellen en ga je de koude wintermaanden vrolijk tegemoet.

Reserveer direct!
Translate »