Sauna tips

soorten hamam
De verschillende soorten hamam
28 juni 2018
wellness
Een geweldige dag wellness in Amsterdam
25 juli 2018
sauna tips

Sauna tips

Tips voor de beginnende saunaganger

Ben je nog nooit naar de sauna geweest, maar wil je dit wel een keer proberen? Dat is zeer begrijpelijk. De sauna is een goede manier om even heerlijk te ontspannen. Daarnaast is het een manier om je huid volledig en natuurlijk te reinigen. De sauna zorgt er namelijk voor dat alle afvalstoffen in je huid er via transpiratie uit komen. Verder kan een trip naar de sauna je helpen om van een verstopte neus af te komen. En je warmt er bovendien lekker van op. De sauna heeft dus meerdere voordelen voor je gezondheid. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je aan moet denken. Daarom staan er hieronder enkele tips voor wanneer je naar de sauna gaat.

Maak je niet te druk

Wanneer je voor de eerste keer de sauna in stapt, kan het zijn dat je nerveus bent voor de hitte. Geen zorgen hierover. Je kunt de hitte altijd aanpassen door even geen water op de kolen te gieten. De meeste warmte komt namelijk door de stoom die zich door deze handeling vormt. Stress zorgt er ook voor dat je het warmer krijgt. Probeer je dus te ontspannen en niet te denken aan alle dagelijkse lasten. De ultieme sauna ervaring krijg je namelijk door je rustig te houden. Anders heeft het namelijk geen zin.

Make up is uit den boze

Doordat de warmte van een sauna voortkomt uit stoom is het verstandig geen make up te dragen. Je wil natuurlijk niet dat dit uit gaat lopen. Daarnaast is make up een barrière voor de afvalstoffen die in de sauna je huid verlaten. Vooral foundation kan hierbij in de weg zitten. Als je niet wil dat je make up verpest in de sauna, ga deze dan met een schoon gezicht binnen. Ook wanneer je wil dat de stoom zijn werk goed doet.

Naderhand douchen

Douchen wanneer je uit de sauna komt is essentieel om verschillende redenen. Ten eerste helpt het tegen oververhitting. Daarnaast helpt een lauwwarme douche ook tegen onderkoeling wanneer je meteen naar buiten gaat. Je lichaamstemperatuur stijgt namelijk aanzienlijk in de sauna. Wanneer je hierna meteen blootgesteld wordt aan de kou heb je een grote kans op onderkoeling. Tot slot kun je met een verfrissende douche al het zweet zo van je afspoelen. Wij hopen dat je met deze en de bovenstaande tips een ultieme sauna ervaring krijgt.

Reserveer direct!
Translate »