Is jouw huid klaar voor het voorjaar?

weetjes
De 4 ultieme tips en weetjes over de spa
1 februari 2020
modder
Dit doet modder voor je huid
1 april 2020
voorjaar

Het is weer langer licht, tussen alle regenbuien kunnen we soms ook genieten van een voorzichtig zonnetje en de paaseitjes liggen weer in de winkels. Kortom: het voorjaar is weer begonnen! Misschien merk je aan je huid ook veranderingen nu er een nieuw seizoen aanbreekt. Sommige mensen merken dat hun huid wat meer onzuiverheden heeft terwijl anderen merken dat hun huid nu juist droger aanvoelt. Gebruik de volgende tips om je huid klaar te maken voor het voorjaar.

Scrubben

Al onze huidbehandelingen bevatten het element van scrubben. En dit is natuurlijk niet voor niets. Door je huid te scrubben verwijder je op milde wijze dode huidcellen. Daarnaast stimuleer je hiermee de doorbloeding van je huid. Je huid ziet er frisser en stralender uit. Doordat je een dun laagje van de huid verwijdert maak je de huid wel gevoeliger voor de zon. Vergeet daarom de volgende tip vooral niet.

SPF gebruiken

In de zomer denk je er waarschijnlijk wel aan om zonnebrandcrème met SPF te gebruiken. Maar het voorjaarszonnetje kan je huid ook al flink beschadigen. Je merkt dit niet altijd direct, maar op lange termijn heeft deze blootstelling aan de zon veel negatieve gevolgen voor je huid. De beste manier om zo lang mogelijk een mooie huid te hebben is door nooit de deur uit te gaan zonder zonnebescherming.

Houd een voorjaarsschoonmaak

Hiermee bedoelen we niet de voorjaarsschoonmaak die je misschien in huis doet, maar een voorjaarsschoonmaak in je badkamerkastje. In de winter gebruik je misschien wat zwaardere en vettere crèmes, omdat je huid dan meestal droger is. Als de temperatuur weer omhoog gaat heeft je huid andere behoeftes. Vervang je rijke crème dan voor een lichte vochtinbrengende crème.

Voldoende water drinken

Een belangrijke tip voor een mooie huid is om voldoende water te drinken. Draag daarom altijd een flesje water bij je als je van huis gaat. Maar ook door voldoende fruit en groente te eten krijg je ongemerkt vocht binnen. Na een hamam behandeling is het extra belangrijk om voldoende water te drinken. Tijdens een behandeling komen afvalstoffen vrij die door het lichaam moeten worden afgevoerd. Hier heeft het lichaam vocht bij nodig. Zorg er daarom voor dat je na een behandeling altijd iets meer water drinkt dan normaal. Ben je niet zo gek op water? Kruidenthee of water met een smaakje is een goed alternatief!

Een frisse start

Veel mensen hebben in het voorjaar behoefte aan een frisse start van het jaar. De voorjaarsschoonmaak is daar een onderdeel van. Een bezoekje aan de spa is een frisse start voor je lichaam. Laat je een dagje heerlijk in de watten leggen en geniet van de heerlijke traditionele hamam rituelen. Na afloop voel je je ontspannen en verfrist, klaar voor het voorjaar!

Reserveer direct!
Translate »