Een ijskoude douche in de sauna

met de kinderen naar de spa
Met de kinderen naar de spa
26 november 2018
Iets te vieren? Bezoek de hamam
Iets te vieren? Bezoek de hamam!
1 februari 2019
Een ijskoude douche in de sauna

Hot and cold!

Een bloedhete sauna en een ijskoude douche. Dat is toch geen goede combinatie? Zo kun je toch helemaal niet relaxen? Het lijkt inderdaad bijna wel ondenkbaar om nadat je uit de sauna komt te gaan douchen. Veel mensen denken zelfs dat het abrupte temperatuurverschil waar je je aan blootstelt niet eens gezond is. Maar eigenlijk is dit juist wel goed voor je. Lees verder om te weten te komen waarom.

Waarom de sauna goed voor je is

Ben je nog nooit naar de sauna geweest, maar wil je dit wel eens in je leven proberen? Dat is zeer begrijpelijk. De sauna is een goede manier om even heerlijk te ontspannen. Daarnaast is het een manier om je huid volledig en natuurlijk te reinigen. De sauna zorgt er namelijk voor dat alle afvalstoffen in je huid er via transpiratie uit komen. Verder kan een trip naar de sauna je helpen om van een verstopte neus af te komen. En je warmt er bovendien lekker van op. De sauna heeft dus meerdere voordelen voor je gezondheid. Ook is het zeer verstandig om hierna een ijskoude douche te nemen. Hieronder staat uitgelegd waarom.

Waarom een ijskoude douche daarna nog veel beter is

Douchen wanneer je uit de sauna komt is essentieel om verschillende redenen. Ten eerste helpt het tegen oververhitting. Daarnaast helpt een lauwwarme douche ook tegen onderkoeling wanneer je meteen naar buiten gaat. Je lichaamstemperatuur stijgt namelijk aanzienlijk in de sauna. Wanneer je hierna meteen blootgesteld wordt aan de kou heb je een grote kans op onderkoeling. Tot slot kun je met een verfrissende douche al het zweet zo van je afspoelen. Wij hopen dat je met deze en de bovenstaande tips een ultieme sauna ervaring krijgt.

Andere faciliteiten

Naast de sauna heeft onze spa ook nog andere faciliteiten. Dit zijn bijvoorbeeld een kinderbad voor de kleine en een bubbelbad. Maar je kunt ook genieten van massages of een traditionele droge of natte hamam. Kortom, er is genoeg te doen bij Spa Du Sahara!

Een spa dag inplannen? Bekijk onze arrangementen!

Wil je voor die hete sauna en ijskoude douche een wellness dag boeken? Zoals bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest of een jubileum met je partner? Dan hebben wij hier verschillende arrangementen voor. Wij hebben namelijk een Ladies only arrangement, een High Tea arrangement en verschillende arrangementen voor koppels. En natuurlijk is badkleding bij elk arrangement toegestaan.

Reserveer direct!
Translate »