Dit doet modder voor je huid

voorjaar
Is jouw huid klaar voor het voorjaar?
1 maart 2020
behandeling met chocolade
Deze behandeling met chocolade is voor iedere chocolover
1 mei 2020
modder

Modder is een ingrediënt dat een belangrijke rol speelt in de hamamcultuur. Ook wij gebruiken dit ingrediënt veel in onze behandelingen. In deze blog vertellen we je meer over het gebruik van modder in de hamam. We gaan in op de effecten die het voor de huid kan hebben. Tot slot vertellen we je iets over de verschillende toepassingen in de hamam.

Oorsprong modder in hamamritueel

Al in het oude Egypte bestonden er hamams die als badhuizen werden gebruikt. Badkamers in woningen waren in die tijd nog niet gebruikelijk. Hier ontstond het gebruik om modder toe te passen in het hamamritueel. Ook op andere plekken in de wereld wordt modder gebruikt, bijvoorbeeld als modderbad. Klei uit de Zwarte Zee en de Dode Zee is rijk aan mineralen en vitaminen, wat een positief effect heeft op de vochtbalans in de huid.

Effecten van modder

Tegenwoordig wordt modder nog steeds gebruikt, vanwege de positieve effecten op de huid en de gezondheid:

  • De mineralen voorkomen huidveroudering.
  • Het zorgt ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden, hierdoor ziet de huid er steviger uit.
  • De warmte van een modderbad of pakking heeft een positief effect op de bloedcirculatie.
  • Het houdt warmte goed vast, waardoor het lichaam tijdens een behandeling met modder warm aanvoelt.
  • Afvalstoffen worden door het lichaam afgevoerd.
  • Modder heeft tot slot ook een positief effect op huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en acne.

Toepassingen van modder in de hamam

We weten inmiddels dat modder een positief effect heeft op de huid en gezondheid. In de hamam kan het op verschillende manieren toegepast worden.

Modderpakking

Voorafgaand aan een modderpakking wordt het lichaam eerst gescrubd. Hierdoor wordt het lichaam gereinigd en voorbereid op de pakking. Daarna wordt de modder op de huid aangebracht. De pakking kan worden afgesloten met folie en eventueel een warmtedeken. De warmte versterkt de werking. Als de modder voldoende zijn werk heeft kunnen doen wordt het van het lichaam afgespoeld.

Moddermassage

Modder kan ook gebruikt worden om het lichaam mee te masseren. De werking van de modder is dan iets minder heftig, maar het heeft nog steeds de positieve effecten. Voor een moddermassage wordt de modder opgewarmd tot lichaamstemperatuur. Het wordt op de huid gemasseerd en afgespoeld met warm water.

Producten met modder

Tot slot bestaan er veel huidverzorgingsproducten met modder. Omdat het hier vaak sterk verdund in gebruikt wordt, is de werking minder dan met pure modder. Toch kunnen ook deze producten een positief effect op de huid hebben.

Ben je benieuwd naar de werking van modder op jouw huid? De beste manier om dit uit te proberen is door een behandeling te boeken. Kies voor een behandeling waar de modderbehandeling in opgenomen is.

Reserveer direct!
Translate »