Deze stappen mogen niet aan jouw gezichtsverzorging ontbreken

kerstcadeaus
De leukste kerstcadeaus van 2020
1 december 2020
gezichtsverzorging

Zie jij ook wel eens door de bomen het bos niet meer als het gaat om gezichtsverzorging? Bij de drogist en de parfumerie zijn eindeloos veel verschillende producten en merken verkrijgbaar. En wat heb je nu echt nodig? In deze blog nemen we alle stappen van een goede gezichtsverzorging routine door. Sommige stappen zijn bedoeld om dagelijks te doen, andere kunnen wekelijks gedaan worden.

Reiniging

Reiniging is een van de belangrijkste stappen van gezichtsverzorging. Je reinigt niet alleen om make-up te verwijderen, maar ook om met een schone lei producten aan te brengen. Daarom reinig je je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds voordat je met de volgende stappen begint. Kies bij een droge huid voor een crèmige cleanser, bij een vette huid kun je voor een gelcleanser kiezen.

Masker of exfoliëren

Een keer per week kun je genieten van een masker of een exfoliërend product. Exfoliëren is een vorm van scrubben, wat je ook op de rest van je lichaam kunt doen. Kies een masker dat past bij je huidtype. Er zijn maskers voor een droge huid, een onzuivere huid of bijvoorbeeld een ouder wordende huid. Deze stap hoef je dus niet dagelijks te doen, eens per week is meer dan voldoende.

Toner

Met een toner sluit je de huid af na het reinigen. Hier kunnen zuren aan toegevoegd zijn die zorgen voor een gladdere huid. Dit is de laatste stap van het reinigen, waarna de verzorging begint.

Serum

Een serum is een dun product waarvan je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt. In een serum zit een geconcentreerde hoeveelheid werkzame stoffen. Je kiest een serum dat past bij je huidtype of bij het eventuele probleem dat je wilt oplossen. Zo zijn er serums die helpen tegen huidveroudering, of die helpen om een onrustige huid zuiver te houden.

Oogcrème

Gewone dag- en nachtcrème is niet geschikt om op de kwetsbare huid onder de ogen aan te brengen. Daarom kun je het beste kiezen voor oogcrème. Wanneer je dagelijks een oogcrème gebruikt zal je oogopslag er frisser en strakker uitzien. Je voorkomt hiermee rimpels en zwelling onder de ogen.

Dagcrème/nachtcrème

Met een dag- of nachtcrème hydrateer je de huid. Iedere huid, droog of vettig, heeft namelijk hydratatie nodig. Kies bij een vettere huid voor een lichte crème, een droge huid kan gebaat zijn bij een rijkere crème.

Zonnebrandcrème

Niet alleen in de zomer maar ook in de wintermaanden is het belangrijk om een zonnecrème te gebruiken om je huid tegen de zon te beschermen. Zelfs op een donkere dag loopt je huid namelijk schade op van de zon. Dit kun je voorkomen door een goede factor te gebruiken. Deze laatste stap is daarom misschien wel de belangrijkste stap van een verzorgingsroutine.

Reserveer direct!
Translate »