De 4 ultieme tips en weetjes over de spa

goede voornemens
Zo houd jij je goede voornemens vast
1 januari 2020
voorjaar
Is jouw huid klaar voor het voorjaar?
1 maart 2020
weetjes

Een dagje spa is heerlijk! Maar weet je ook welke effecten de spa kan hebben op je lichaam en geest? Je kunt je na een dagje spa heerlijk ontspannen voelen én een verhoogde weerstand. Maar als je je niet bewust bent van de belangrijkste saunagebruiken kun je bijvoorbeeld ook hoofdpijn krijgen van de sauna. In deze blog delen wij wat minder bekende weetjes over de spa.

Hot hot hot

Niet alleen je huid, maar je hele lichaam kan opwarmen tot maar liefst 40 graden Celsius. Dat is drie graden warmer dan je normale lichaamstemperatuur. Daarom is het super belangrijk om goed af te koelen wanneer je uit de sauna komt. De verandering van temperatuur is goed voor je lichaam. Je lichaam maakt namelijk extra witte bloedcellen aan door de hitte in de sauna. Deze witte bloedcellen helpen om je weerstand te verhogen, waardoor bacteriën en virussen minder makkelijk de kans krijgen om toe te slaan. Als je al verkouden bent is de sauna heerlijk om makkelijker te kunnen ademen. Ben je ziek? Stel je dagje spa dan uit tot dat je weer helemaal beter bent.

Hydrateren kun je leren

Tijdens een dagje spa kun je een halve tot anderhalve liter vocht verliezen. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken. Zorg ervoor dat je tijdens je bezoek daarom minimaal een liter extra water drinkt om deze vochttekorten weer aan te vullen. Daarnaast kan je haar wat droger aanvoelen na een dagje spa. Dat komt omdat je haar ook vocht verliest. Een vochtinbrengend haarmasker kan helpen om je haar er weer gezond en verzorgd uit te laten zien.

Strike a pose

Het maakt veel verschil welke houding je aanneemt tijdens een saunabezoek. Als je echt goed wilt kunnen ontspannen kun je het beste op je rug liggen. De warmte kan zich hierdoor goed over je lichaam verspreiden. Zorg ervoor dat je voorzichtig weer opstaat als je wilt gaan afkoelen, als je lang in de warmte hebt gelegen kun je soms wat duizelig worden. Zorg er in dat geval voor dat je extra goed afkoelt.

Goed voor je huid

Een hamam behandeling is niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook goed voor je huid. Tijdens een van onze behandelingen wordt het lichaam uitgebreid gescrubd, waardoor dode huidcellen verwijderd worden. Je huid ziet er stralender uit en je zult minder last hebben van onzuiverheden. Het werkt daarnaast goed om de huid te helpen verjongen.

Reserveer direct!
Translate »