5 redenen waarom de sauna goed is voor je

Een dagje uit in Amsterdam
1 augustus 2019
Verras je lief! Een ultiem dagje weg
1 oktober 2019

De sauna is goed voor je gezondheid!

De sauna is goed voor je gezondheid. Dat heb je vast en zeker al vaker voorbij zien komen. Maar waarom is het eigenlijk goed voor je? Wij lichten het hieronder voor je toe! Naast de voordelen die het heeft waarom het goed is voor je, zijn er nog wel meer redenen te bedenken… Zo kan het een leuke sociale activiteit zijn die je met je partner of met een vriend of vriendin kunt ondernemen! Het is niet de bedoeling dat je hard gaat zitten praten in de sauna, maar je kunt wel fluisteren of af en toe even buiten de sauna zitten om af te koelen. Dat is het moment om een goed gesprek te voeren. Wist je trouwens dat er in Finland zelfs zaken wordt gedaan in de sauna? Het is de nummer 1 meeting plek om zaken te doen met zakenpartners.

Snotteren is verleden tijd

De sauna is enorm goed voor je weerstand blijkt! Er is een onderzoek geweest in Finland waaruit bleek dat als je twee keer per week naar de sauna gaat een half jaar lang, dat 30% minder last had van verkoudheid. Ideaal dus voor de wintermaanden die er weer aan komen! Zo kun je jezelf beschermen tegen verkoudheid. Daarnaast is het heel goed voor je bloedsomloop. Doordat je van warm naar koud steeds gaat wordt je bloedsomloop gestimuleerd om goed te werken.

Lekker in je vel

Van de sauna ga je letterlijk beter in je vel zitten! Het is heel goed voor je huid namelijk. Doordat je gaat zweten raak je overtollig vuil en afval kwijt via je huid. Hierdoor reinigt de huid zich. Ook kan het de PH-waarde van je huid positief beïnvloeden. Dit komt doordat je huid telkens wat steviger wordt na een bezoekje.

Maak je spieren soepel

Een laatste voordeel is dat je je spieren kunt versoepelen. En dan hebben we het vooral over een infrarood sauna. Het infrarood zorgt voor je spieren en hierdoor verbeteren ze. Mocht jouw sauna geen infrarood cabine hebben, wees niet getreurd. Het zal je spieren al enorm helpen door een gewone sauna te nemen en lekker te ontspannen.

Ben je overtuigd van de voordelen van een sauna maar heb je nog geen op het oog waar je naartoe kan gaan? Dan is het zeker een goed idee om voor Spa Hamam du Sahara te kiezen! Deze heerlijke spa zit in Amsterdam. Ze hebben ook een Turks stoombad en ze geven ook verschillende behandelingen om je helemaal te laten ontspannen.

Reserveer direct!
Translate »